Надал: Цял живот тренирам за моменти като този



08-06-2012 17:56 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за седми път в кариерата си за финал на „Ролан Гарос”. Това стана факт, след като Матадора надви с изразителното 6:2, 6:2, 6:1 Давид Ферер. Ето какво каза шампионът след успеха си днес:

„Определено изиграх най-добрия си двубой на „Ролан Гарос” за тази година. Преди мача не очаквах нищо, няма как да очакваш, че ще победиш един от най-добрите играчи в света. Давид също заслужаваше да се класира за финал. Той е един от най-добрите ми приятели в Тура и му пожелавам всичко най-добро до края на сезона”, коментира Надал.

„Преди двубоя не очаквах нищо. Просто исках да изляза на корта и да покажа най-доброто от себе си. С него (Ферер) винаги се получават много оспорвани срещи, може да те победи във всеки един момент. Вярвах, че имам шанс днес и се представих фантастично.

Много съм щастлив, че съм на финал на „Ролан Гарос”. Няма тайна затова. През целия си живот съм тренирал здраво, за да се наслаждавам на моменти като този. Чувствам се добре, правя силен сезон. Във всеки мач се опитвам да дам най-доброто от себе си.

Вторият полуфинал (между Джокович и Федерер) е един от най-добрите двубои, които могат да се видът в спорта изобщо. Ще бъде страхотен сблъсък, сигурен съм. Пожелавам на публиката да има шанса да види един от най-добрите двубои в спорта”, коментира Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини