Федерер: Надал е фаворит, напрежението ще е при Джокович



08-06-2012 21:50 | Николай Драгиев

Роджър Федерер призна, че е разочарован от играта си срещу Новак Джокович в полуфиналите на "Ролан Гарос". Швейцарецът отчете, че и ветровитото време допълнително го е затруднило и не му е позволило да сервира по най-добрия начин.

Федерер обясни, че условията за игра са били трудни за него и Джокович се е настроил по-успешно.

"В началото опитах да бъда доста агресивен, получих пробив, нещата се развиваха добре, но ми бе трудно да сервирам при този вятър. Новак направи някои добри ретури и стана още по-сложно. Чувствах се доста по-добре във втория сет и да го загубя бе много болезнено," обясни Федерер, който призна, че в третия сет въобще не е могъл да се събере на корта.

"В края на краищата полуфинал е добър резултат. До Олимпийските игри има два месеца, а до Уимбълдън две седмици. Има доста време. Искаше ми се да не пропускам възможностите, които имах. Ако съм честен, не бях и в най-добро физическо състояние напоследък," допълни той.

Федерер прогнозира и неделния финал. Според него Рафаел Надал е тотален фаворит срещу Джокович за титлата.

"Ще бъде страхотен мач, но не знам какви ще са условията за игра. Дали ще бъде дъждовно, с по-бавни или бързи условия. Всъщност тук няма как да бъдат бързи условия, защото топките тази година са много бавни. Залагам на Рафа. Той е категоричният фаворит. Ще видим какво ще се случи," заяви Федерер.

"Напрежението за Новак ще бъде по-голямо, защото той не е печелил тук. Бях на неговото място няколко пъти и знам какво е. Рафа пък е печелил в Париж шест пъти. Пак казвам напрежението ще е при Новак, въпреки че всички очакват победа за Рафа," обобщи Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини