Иван Любичич иска да е част от ръководството на тениса12-06-2012 15:29 | Николай Драгиев

Иван Любичич, който през април прекрати кариерата си, в момента обмисля с какви дейности да се занимава оттук нататък. Оказва се, че хърватинът има вероятност дори да опита да стане част от ръководството на световния тенис.

"Ще ми се до края на лятото да успея да реша какво следва оттук нататък в живота ми. Аз имам привилегията да мога да избера нещо, което наистина харесвам, без да мисля толкова за финансовата страна," казва Любичич.

Самият Любичич дълги години е бил част от играчите, които са участвали в преговорите между играчите и ръководството на световния тенис за промените, които предстоят. В тази връзка той смята да продължава да помага със своя опит.

"Правата на играчите са защитени. Сезонът сега е малко по-кратък, а от 2014-а ще бъде още по-малък. Парите от наградни фондове непрекъснато се увеличават. Все пак нещата не стават толкова бързо колкото на играчите им се иска, нужно е време," коментира още хърватинът.

"Определено смятам, че има място за мен в ръководството на тениса. Имам шест години в съвета на тенисистите и мога да помогна в това отношение. Хората, които движат нещата сега се справят добре, но мисля че този процес може да стане още по-успешен. Откакто се отказах често се обръщат към мен за мнение," допълва още Любичич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Western & Southern Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Синсинати, Охайо, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $6,971,275

Official Website | Livescore
Турнир: National Bank Open Presented by Rogers
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Торонто / Монреал, Канада
Настилка: Твърда
Награден фонд: $6,573,785

Official Website | Livescore
Други новини