Тим Хенман отказа да бъде капитан на Великобритания



11-03-2010 12:15 | Станко Димов

Великобритания все още търси заместник на капитана на отбора за купа "Дейвис" Джон Лойд, който се очаква да напусне отбора след фиаското срещу Литва миналата седмица. Един от най-силните местни играчи от близкото минало Тим Хенман обаче е категоричен, че на този етап от живота си няма никакво намерение да се обвързва с тима на родината си.

 

"Може би след 3, или след 13 години, някъде в бъдещето, ще бъда заинтересован да стана капитан за купа "Дейвис", сподели пред "Сън" четирикратният полуфиналист на Уимбълдън.

 

"Не мисля, че сега е подходящото време за това. Наслаждавам се на всяка една минута със семейството ми, а пред другото време се отдавам на игра на голф. Не искам да поемам отговорността, която носи един капитан на купа "Дейвис."

 

28 от първите 33 години през живота ми бяха отдадени на тениса. Знам, че това няма да се промени, но на този етап не искам да се ангажирам към британския национален отбор. Засега това не е за мен," каза Хенман, който бе една от големите надежди на Англия за титла от Големия шлем.

 

Както е известно миналата седмица Великобритания записа срамна загуба от Литва в група II на зона Европа/Африка на купа "Дейвис".

 

Така, въпреки че имат бюджет от около 50 милиона евро, британците ще се борят за оставане в дивизията с Турция.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини