Григор: Това е една от най-добрите ми победи



14-06-2012 16:38 | Николай Драгиев

Григор Димитров остана много доволен от победата си над Никола Маю, която му донесе класиране на четвъртфинал на силния турнир на трева в Куинс, Лондон. Българинът се наложи със 7:6(3), 6:4 и така реализира втора отлична победа в надпреварата.

"Това е една от най-добрите ми победи на трева. Условията за игра бяха трудни днес. Вятърът духаше силно и ни затрудняваше.

"С Нико сме големи приятели и винаги е трудно, когато играем заедно. Той е страхотен тенисист. Вятърът постоянно променяше своята посока и това ни затрудни максимално. Не можем обаче да променим условията, те са еднакви и за двама ни.  Радвам се, че успях да го победя и да продължа в турнира," обясни Гришо след срещата.

"Никога не съм пробвал да играя с бекхенд с две ръце. Дори не знам как става. Моят баща е първият ми треньор и той е с мен до ден-днешен.

"Първите хора, които са ме вдъхновявали бяха моите родители. От тях се запалих по спорта. В тениса в България най-много успехи имат сестри Малееви," обясни още Димитров.

Българинът предстои да играе със световния номер 30 Кевин Андерсън в четвъртфиналите. Те имат два мача помежду си и са си разменили по един успех на ниво АТР. Цялостно Андерсън води с 2:1 победи, тъй като има една допълнителна победа от "Чалънджър" турнир през 2009-а. Любопитното е, че успехът на Григор Димитров е тъкмо на трева - в Ийстбърн през 2011-а.

Сблъсъкът между Андерсън и Димитров е в петък около 14,30 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини