Федерер започна атака на шеста титла от Хале (ВИДЕО)



14-06-2012 20:25 | Станко Димов

Роджър Федерер последва примера на Рафаел Надал и след 75 минути игра се класира за четвъртфинал на турнира в Хале. Швейцарецът се наложи с 6:4, 7:5 над един от местните състезатели – Флориан Майер.

За целия двубой Федерер даде само веднъж точка за пробив пред съперника си, която обаче не бе материализирана. Един пробив в първия и един във втория сет се оказаха напълно достатъчни за ФедЕкспрес да осигури победата си.

Повече от любопитен ще бъде следващият съперник на Федерер. Това е Милош Раонич, който благодарение на мощния си начален удар е изключително опасен съперник за двубой на трева.

При евентуална нова победа, на полуфинал швейцарецът може да срещне някой от опитните Михаил Южни или Радек Щепанек.

Иначе швейцарецът категорично е фаворит №1 на публиката в Хале. Федерер е печелил цели 5 пъти турнира, като за последно участва през 2010-та година, когато допусна изненадваща загуба на финала (от Лейтън Хюит).

Любопитна подробност е, че швейцарецът има „доживотен договор” с надпреварата в Хале. Този контракт обаче не бе спазен миналата година, когато в последния момент Федерер реши да не участва в турнира, хвърляйки в смут хилядите си фенове в Германия.

Тази година Роджър Федерер е поставен под №2 в основната схема. Водач е Рафаел Надал.

Тенис на живо с bet-at-home.com. 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини