Томи Хаас черпи мотивация от дъщеря си



16-06-2012 13:43 | Станко Димов

Дори на 34 години, Томи Хаас е изпълнен с мотивация за още победи в кариерата си. В петък германецът победи бившия финалист от Уимбълдън Томаш Бердих и се класира за полуфинал на турнира в Хале, където ще срещне шампиона от миналата година Филип Колшрайбер.
 
„Искам да запиша 500 победи в в АТР тура”, сподели Хаас, който към днешна дата има на сметата си 481 успеха. „Освен това искам да спечеля още една титла. Това ще бъде страхотно. 13 е любимото ми число, а до момента имам 12 титли. Освен това мечтая дъщеря ми да ме види на корта. Тя все още е малка, за да разбере какво точно става”, коментира Хаас.

В продължение на 14 месеца (от февруари 2010 до май 2011) Хаас бе извън строя заради операция на тазобедрената става. Миналия сезон германецът записа едва 7 победи.

През последните седмици Хаас показва значително подобрение на формата си. На „Ролан Гарос” той премина 3 квалификационни кръга, след което достигна до 3 кръг на основната схема. Преди това на турнира в Мюнхен игра полуфинал, като по пътя си победи Жо-Вилфред Цонга и Маркос Багдатис.

„Трябва е да се повярва, но аз се надявам, че все още мога да постиган успехи в тениса. Особено в моята ситуация. Винаги съм продължавал напред и съм си поставял цели, които да съхранят мотивацията ми. Това е изключително важно. Иначе нямаше дори да си помисля, че мога да играя полуфинал в Хале и да победя играч от Топ 10”, коментира Хаас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини