ВИДЕО: Налбандян превъртя и удари съдия на корта!
- Григор Димитров напусна Куинс клъб с високо вдигната глава
- Налбандян: Условията бяха трудни, направихме много грешки
Давид Налбандян е „героят” на деня. Аржентинецът бе дисквалифициран от финала на турнира в Куинс клъб, след като удари един от съдиите около корта. Налбандян ритна зверски преградата пред съдията, в следствие на което дори успя да контузи горкия лайсмен.
Организаторите не се поколебаха и моментално прекратиха мача, като обявиха Марин Чилич за служебен шампион. Нещо повече, грозният инцидент дойде в средата на втория сет, като първия отиде на сметката на Налбандян (7:6).
Иначе аржентинецът опита да се извини на публиката, но заслужено получи сериозна доза освирквания за гаменската си проява.
„Не е приятно да завърша по подобен начин двубоя, особено когато става въпрос за финал. Съжалявам. Знам, че направих грешка. Понякога емоциите са толкова силни на корта, че губиш контрол”, бяха първите думи на иначе опитния тенисист.
След извинението Налбандян реши моментално да нападне организаторите. „Мога да ви кажа, че книгата с правилата е много голяма. Мога да ви кажа също, че много от тези правила не се спазват от АТП”, изригна бесният Налбандян.
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!