Петра Квитова: Ако нямаше толкова напрежение, щеше да е скучно20-06-2012 21:48 | Николай Драгиев

Шампионката от Уимбълдън Петра Квитова заяви, че засега успява да се справи с напрежението на върха в световния тенис. Тя дори е на мнение, че ако не е имало толкова сериозни очаквания към топ тенисистите и лично към нея, е щяло да бъде много по-скучно.

"Напрежение определено има, но това е нормално. Без напрежение щеше да бъде скучно," обосновава се тя. "Очакванията са големи, но аз съм доволна от моя отбор и опитвам да не мисля за тези неща толкова често."

Самата Квитова, която стана четвъртата левичарка в историята с титла от Големия шлем, признава че в последната година животът и доста се е променил, както в добра насока, така и в не толкова.

"Животът ми се промени. Имах много медийни и спонсорски участия, хората ме разпознават навсякъде, така че не е лесно. Това е приятната част от нашия тенис живот," коментира Квитова.

Чехкинята е на мнение, че Мария Шарапова, която се завърна като номер 1 в света, ще бъде фаворит на предстоящия Уимбълдън.

"Сезонът е доста кратък на трева, но сега ще има и Олимпийски игри, така че аз съм доволна от това допълнително състезание. Ще опитам да покажа моята игра," споделя още Квитова.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини