Пиронкова мечтае за медал от Олимпийските игри



23-06-2012 14:40 | Николай Драгиев

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова даде любопитно интервю пред официалния сайт на Уимбълдън. В него тя сподели очакванията си преди тазгодишния турнир в Лондон. Представянето на българката в Лондон се очаква с огромен интерес, тъй като тя загатна в последно време, че на трева има сериозен потенциал. През 2010-а тя доказа това, достигайки полуфиналите именно на Уимбълдън.

Току-що надиграхте световната номер 3 Агниешка Радванска в два сета. Преди това бяхте спечелили един от седем мача с Радванска. Повече от добър първи мач на трева за годината.
Определено това е добра победа за мен, добър старт за сезона на трева. Беше труден мач, независимо че отстрани може да не изглежда така. Опитвах да показвам най-доброто от себе си през цялото време, защото знаех, че ако се отпусна дори за момент, то тя ще заиграе много по-добре. Справих се добре.

Победи Винъс Уилямс по пътя си към полуфиналите на Уимбълдън преди. Какво в играта на трева провокира да показваш най-доброто от твоите възможности?
Обичам бързите кортове и тревата е сред най-бързите от тях. Когато вкараш добър сервис е много по-лесно, а също и при разиграванията, удариш ли добре топката нещата се получават, а не като на клей.

Очевидно най-добрите ти резултати са на Уимбълдън. Какво значи този турнир за теб?
За мен това е най-великият турнир, но не само защото играя добре там, а защото харесвам света на тениса там - това е най-старият турнир, просто е фантастично, когато стъпиш там - като един нов тенис свят. Сякаш се връщаш във времето с всички тези велики шампиони. Това е, което наистина харесвам в Уимбълдън.

Представи се в отбор с Григор Димитров на Хопман къп през януари в Пърт. Планове за подобно участие на Олимпийските игри?
Да, разбира се. Не съм сигурна дали той се е класирал вече, докато аз съм сигурна. Мисля, че той е на път да го стори. Мисля че той играе много добре в момента. Ще бъде много, много приятно, ако играем на смесени двойки, тъй като Олимпийските игри са страхотен турнир. Ако имаме шанс да спечелим медал, ще бъде велико.

Как си представяш посрещането в България, ако спечелиш Уимбълдън или добри медал от Олимпийските игри в Лондон?
Представям си да бъде нещо наистина голямо. Беше впечатляващо, когато достигнах полуфинал на Уимбълдън. Всички говореха затова. Толкова много хора ме посрещнаха на летището и бяха много щастливи.

Имаше ли ракия, с която да празнувате?
(Смях) Не, нямаше. Аз не харесвам ракия. Много, много е силна, но много хора в родината ми я пият.

Промени ли се твоят живот след пробива на Уимбълдън?
Да, хората ме разпознават навсякъде и това е най-голямата промяна. За мен това не е толкова важно и опитвам да не му отдавам значение. Славата не е най-важното нещо за мен. Не е лошо - показва, че си постигнал нещо и хората го оценяват, което е хубаво. За мен лично промяната дойде от това, че сега имам повече увереност в това, което правя. Това е много хубаво и ме мотивира допълнително.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини