Анди Родик продължи 12-годишна традиция



23-06-2012 18:54 | Станко Димов

Анди Родик спечели първата си титла за сезона. Американецът триумфира на турнира на трева AEGON International, като на финала надви с 6:3, 6:2 първенеца от миналата година Андреас Сепи. Любопитното е, че титлата за Родик е първа на трева от цели 5 години насам.

Финалът днес се очакваше със сериозен интерес, тъй като Сепи се намираше във формата на живота си. Наскоро италианецът спечели турнира в Белград, а до финала в Ийстбърн стигна без загубен сет! В спора за трофея обаче интрига нямаше. Родик помете съперника и напомни за най-добрите си дни.

Титлата бе 31-ва в кариерата на Родик и първа за него от повече от година насам. Любопитното е, че Родик е печелил поне по един турнир от категорията АТР през последните 12 години! Само Роджър Федерер сред действащите тенисисти може да се похвали с подобно постижение!

Първоначално Анди Родик нямаше никакво намерение да участва на турнира в Ийстбърн. По традиция бившият №1 в света се готви за Уимбълдън в Куинс клъб, където този сезон записа изненадваща загуба в първи кръг. Това беше шесто поредно поражение за Родик, с което той записа най-тежката серия в кариерата си.

Именно слабата игра принуди Родик да потърси още едно място, където да натрупа няколко двубоя преди Уимбълдън. Американецът моментално получи „уайлд кард” за турнира в Ийстбърн, където успя отново да намери формата си и да спечели трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини