Жил Симон: Не е реално в тениса жените да взимат колкото мъжетеЖил Симон: Не е реално в тениса жените да взимат колкото мъжете
Свързани играчи
Тагове
27-06-2012 15:22 | Станко Димов

Французинът Жил Симон, който бе избран за член на Съвета на играчите на АТP, заяви пред медиите, че е против това мъжете и жените да имат еднакви наградни фондове. Световният №13 сподели, че според него мъжкият тенис е доста по-напред от женския,а  освен това той и колегите му прекарват значително повече време на корта.

„Мисля, че на този етап мъжкият тенис е по-напред от женския. Мъжете прекарват поне два пъти повече време на корта от дамите и това се видя и на „Ролан Гарос”.

Често говорим за изравнени наградни фондове, но според мен това не трябва да се прилага в спорта. Може би само в тениса има изравнени парични премии, а в надпреварата при мъжете зрителският интерес е далеч по-голям”, коментира Симон.

Освен това Жил Симон изрази и несъгласието си с ATP да направят турнира в Рим смесен - с мъже и жени, като не са се консултирали с играчите преди това.

„Преди година на женския финал имаше 20 зрители. Ще се получи така, че когато искаме да използваме някой от тренировъчните кортове, няма да има свободен”, коментира още световният №13.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини