Граф, Федерер, Сампрас, Агаси, Надал и Енен събират 1 милион за Хаити тази нощ



Граф, Федерер, Сампрас, Агаси, Надал и Енен събират 1 милион за Хаити тази нощ
Свързани турнири
Свързани играчи
12-03-2010 14:21 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Роджър Федерер и легендите Пийт Сампрас, Мартина Навратилова и Щефи Граф ще участват в поредното благотворително шоу "Hit for Haiti", което ще събере поредна порция средства за пострадалите на островната държава.

Федерер и Сампрас ще се изправят срещу Андре Агаси и Рафаел Надал в мач по двойки. Мартина Навратилова и Жюстин Енен пък ще спорят с Щефи Граф и Линдзи Дейвънпорт в двубой при жените тази нощ.

Организаторите изразиха надежда, че продължението на първото такова събитие ще донесе поне 1 милион долара на жертвите от опустошителното земетресение.

"Впечатляващо е как тези велики атлети се включиха с такова желание в тази кампания. Надеждата ни е, че феновете също ще осъзнаят колко необходима е тяхната подкрепа за населението на Хаити," обясни директорът на турнира в Индиън Уелс Лари Елисън, който е милиардер и собственик на компанията "Oracle".

Предполагаемите жертви от природното бедствие наброяват около 300 хиляди души. 1 милион пък са тези, които останаха без дом и препитание.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини