Рекорден брой отбори откриха държавното до 12 г.



03-07-2012 13:49 | Станко Димов

Със стегната и стилна церемония беше открито Държавното отборно първенство по тенис до 12 години, което се провежда на кортовете на ТК „Малееви” в София.

Рекордните 31 състава – 16 при момчетата и 15 при момичетата, участват в първия държавен шампионат, провеждан на този комплекс.

На церемонията присъстваха Юлия Берберян, Катерина и Магдалена Малееви и Георги Дончев от БФТ. Г-жа Берберян поздрави участниците и пожела успех на всички млади тенисисти в турнира. След това думата взе Маги Малеева.

„Как ми се иска да съм пак на 10 години и да участвам в такова първенство. Но за съжаление това не е възможно. Пожелавам на състезателите да уважават своите съперници на корта. Защото без тях не може да има състезание. И разбира се, стремете се да победите съперниците си”, каза с усмивка Магдалена.

След това под звуците на националния химн Микаела Константинова и Симон-Антони Иванов издигнаха българския трибагреник, с което държавното първенство беше официално открито. Шампионатът на 12-годишните ще продължи до 6 юли, когато са финалите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини