Ферер срещу Мъри на четвъртфиналите в Лондон



03-07-2012 17:27 | Станко Димов

Голямата надежда на Великобритания Анди Мъри за титла от Уимбълдън – Анди Мъри ще се изправи срещу испанеца Давид Ферер в очертаващия се за най-интересен четвъртфинален двубой. Това стана факт, след като двамата записаха чисти трисетови победи.

В двубой, който започна снощи и бе прекратен в началото на втория сет, Анди Мъри се наложи със 7:5, 6:2, 6:3 над Марин Чилич (Хърватия, №16). През целия двубой Мъри впечатли с отличен сервис, като спечели повече от 70% при първи и втори начален удар.

Загубата за Чилич пък сложи край на победната му серия. Припомняме, че хърватинът започна Уимбълдън като шампион от турнира в Куинс клъб.

И ако победата на Мъри в 3 сета над Чилич бе очаквана, то тази на Давид Ферер над Хуан Мартин дел Потро далеч не бе. И то не толкова крайния изход на двубоя, колкото резултатът – 6:3, 6:2, 6:3.

Давид Ферер безспорно изигра най-добрия си двубой от началото на турнира, а може и за цялото лято до момента. Испанецът сервира брилянтно (76% първи сервис, 78% втори сервис!), не допусна нито един пробив и завърши двубоя с 8 непредизвикани грешки! Впечатляващо!

До момента Анди Мъри и Давид Ферер са се срещали 10 пъти, като са си разменили по 5 победи. Никога досега двамата не са играли на трева. За последно шотландецът и испанецът премериха сили на „Ролан Гарос” тази година, а победа взе Ферер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини