Зрелище: Джокович срещу Федерер на полуфинал!



04-07-2012 17:32 | Станко Димов

Новак Джокович ще се изправи срещу Роджър Федерер в мечтан полуфинал на Уимбълдън. Това стана факт, след като сърбинът спечели двубоя си с Флориан Майер (Германия, №31) с 6:4, 6:1, 6:4. Няколко минутки по-рано двубоя си спечели и Федерер, като по този начини №1 и №3 в света си осигуриха първи сблъсък на Уимбълдън!

И докато Федерер бе повече от категоричен срещу Южни (6:1, 6:2, 6:2), шампионът Новак Джокович далеч не записа толкова изразителен успех. Ноле започна трудно двубоя и допусна ранен пробив, с което създаде главоболия на феновете си. Все пак след първите няколко колебливи гейма сърбинът намери начин да изравни резултата.

Развръзката в първата част дойде в деветия гейм. При 4:4 Майер стигна до преднина 0:40 и 3 скрити сетбола. Джокович обаче не допусна да бъде пробит, поведе с 5:4, след което на свой ред получи брейк-пойнт и наказа моментално съперника – 6:4.

След като взе с лекота втория сет с 6:1, двубоя пак се завърза от към интрига в третия сет. Джокович търпеливо изчака своя шанс, който дойде в 9-ия гейм – 5:4 за сърбина с пробив. След това със сервис на своя страна Ноле подпечата мястото си на полуфинал.

„Трябваше ми малко време в началото, за да свикна с играта на открито. Все пак играх последните си 3 двубоя на закрито, под покрива на централния корт. Макар и малка има разлика, повярвайте ми”, сподели след двубоя Джокович. 

Запитан за предстоящия сблъсък с Федерер, сърбинът сподели следното: „Какво да кажа? Той доминира изключително в турнирите от Големия шлем. Всички знаете какво е постигнал. Федерер е възможно най-голямото предизвикателство за мен”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини