Български тенисистки втори в Лондон, подкрепят Григор Димитров на Уимбълдън



05-07-2012 11:30 | Станко Димов

Завърнаха се тенис отборите на България до 12 години за момичета и момчета, които взеха участие на състезание в Лондон. Малките таланти, които заминаха за Великобритания с пълното финансово обезпечение на БФТ, са имали възможност и да гледат на живо мач на Григор Димитров на „Уимбълдън”, както и да вземат автографи от звезди от ранга на Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович, Мария Шарапова, Йелена Янкович и др.

Момичетата в състав Михаела Гаджева, Гергана Топалова и Симона Борисова са заели второто място в състезанието, като са победили съставите на Холандия и двата отбора на домакините, разказа треньорката на българките Златка Петрова.

За класирането на престижното второ място решаващ е бил мачът срещу първия тим на домакините. Нашите са отстъпвали с 1-2 победи след срещите на единично. При двойките Топалова и Борисова печелят и изравняват крайния резултат.

За да бъде определен победител в двубоя, отново Топалова и Борисова са играли дълъг тайбрек. Те са изоставали с 4:9 точки и са отразили общо 6 мачбола, преди да триумфират с 13:11 и да станат вицешампионки.

Момчетата заеха пето място на състезанието, като успяха да надиграят само белгийските си връстници. Българите бяха в състав Симон-Антони Иванов, Данко Йорданов и Мартин Стамчев с треньор Кристиан Илиев (на снимката с Иванов).

Организаторите на турнира в Лондон осигурили достъп и до турнира „Уимбълдън”. Децата от всички отбори получили автографи от редица от водещите тенисисти и са успели да наблюдават тренировките на редица от топиграчите, начело с Джокович. След това българските национали са били на трибуните, за да подкрепят Григор Димитров срещу Маркос Багдатис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини