Бербатов ще партнира на Пиронкова и Турнирa на шампионките



11-07-2012 12:44 | Станко Димов

Фондация „Димитър Бербатов” ще бъде партньор на Цвети Пиронкова и софийския WTA Турнир на шампионките в организирането на благотворителни инициативи, при реализацията на съпътстваща програма и създаването на талисман за турнира, който ще се проведе от 30 октомври до 4 ноември 2012 година в зала „Арена Армеец”. Лично Димитър Бербатов е одобрил съвместното начинание и е приветствал възможността талантливите деца от неговата фондация да намерят изява чрез участие в съпътстващи програми на турнира.

„Надяваме се, че общите ни усилия ще привлекат и други организации и компании в подкрепа както на децата от нашата фондация, така и на българския спорт! Връзката на децата със спорта и изкуството представлява чудесна възможност за интеграция на компании, институции и частни лица в подкрепата на благородни каузи! Фондация „Димитър Бербатов” подкрепя талантливи деца в изкуствата, науката и спорта. Сред нашите лауреати тази година е и младият тенисист Димитър Кузманов!” - каза Димитрина Ходжева, Изпълнителен директор на фондацията.

“Радвам се, че Фондация “Димитър Бербатов” прие предложението ни за партньорство! - каза Стефан Цветков, Президент на БФТ. - България и българският спорт сe радват на голяма популярност по света, благодарение на състезатели като Димитър Бербатов, Григор Димитров и Цвети Пиронкова! Благодаря лично на Митко, че откликна на поканта ни! Ще се радвам да бъде наш гост по време на най-голямото спортно събитие в България за годината! Турнири като нашия винаги търсят възможности за партньорство с неправителствени организации.

През последните 3 години WTA Турнир на шампионките се провеждаше на остров Бали, а негов основен партньор в неправителствения сектор бе УНИЦЕФ. Ние решихме да поканим Фондация „Димитър Бербатов”, защото вярваме, че нейните усилия в подкрепа на талантливи български деца напълно съвпадат с нашата визия и намерения да промоцираме българският спорт и българската култура в международен план! Смятам, че предоставяме отлична възможност на световните медии и гостите на София и България по време на Турнира, да се запознаят с българската култура чрез талантливите момчета и момичета, подкрепяни от фондацията!”

Първият съвместен проект, който фондацията и федерацията ще реализират, е създаване на Талисман за WTA Турнир на шампионките. Децата художници от фондацията на Бербатов ще подготвят и изпратят до 3 септември свои рисунки с предложения за Талисман.

Картините ще бъдат подредени на благотворителна изложба, а специално жури ще определи чие предложение ще бъде използвано при създаване на финалната визия на талисмана. Впоследствие определена част от сумите, реализирани при продажби на рекламни материали, носещи изображението на талисмана, ще постъпват във фондацията за финансиране на нейни проекти.

Организаторите на турнира ще поканят децата таланти от фондацията и при реализацията на развлекателната програма по време на състезанието. В подготовка са и други съвместни проекти, които допълнително ще допринесат и за популяризирането на София и кандидатурата й за Европейска столица на културата през 2019 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини