US Open 2012 с нов и рекорден награден фонд



12-07-2012 16:17 | Станко Димов

По традиция Откритото първенство на САЩ – US Open ще бъде в увеличен награден фонд, похвалиха се организаторите на турнира.

Тази година чистата сума ще бъде $25.5 милиона, като в зависимост от представянето на първите трима при мъжете и жените в US Open сериите, сумата може да нарасне до $28.1 милиона!

За да подкрепят „по-слабите” тенисисти, организаторите увеличиха с минимум 18% парите при загуба в първите три кръга на турнира!

„Напълно признаваме и разбираме финансовият натиск, свързан с конкурентите в световния тенис в момента и особено за тези състезатели, които няма да достигнат до втората седмица на турнира. Вярваме, че точно те заслужават допълнителна финансова награда, която ще облекчи ранното им отпадане”, коментира Джон Вегосен, президент на USTA.

Колко ще вземат победителите? Новите шампиони, при мъжете и жените, ще си тръгнат от Ню Йорк с чек на стойност $1.9 милиона, което е абсолютен рекорд за турнира.

Освен това шампионите ще имат шанс да добавят още по $1 милион, с което наградният фонд ще нарасне до $2.9 милиона (!!!), в зависимост от представянето им в US Open сериите!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини