Джокович се надява на промени в календара



19-07-2012 10:14 | Николай Драганов

Световният №2 Новак Джокович изрази своята надежда, че в най-скоро време ще бъде намерено оптимално решение на проблема с огромните натоварвания, на които са подложени тенисистите и нуждата от по-голяма почивка.

 

През тази година сезонът при мъжете ще приключи с две седмици по-рано, но според Ноле има нужда от още по-сериозно намаляване на календара, за което работят както от ATP, така и самите тенисисти.

 

"Всички ние работим в тази посока, защото графикът е нещо много важно. Надявам се през 2014-а година да влязат в сила още промени", сподели Джокович.

 

"Момичетата се пребориха за почивка от два месеца, трябва и ние да постигнем това", коментира сърбинът женския календар, който приключва в края на октомври.

 

"Много е трудно да играеш тежки турнири в продължение на няколко седмици. Натоварванията в съвременния мъжки тенис са огромни. Разиграванията вече са много по-дълги, само си спомнете, че с Рафа изиграхме шестчасов двубой на Australian Open. Трябва да бъдем готови на 100% за това натоварване", категоричен е той.

 

"Технологиите напредват и както навсякъде, и в тениса се говори за промени. Интересно е да помислим каква ще бъде следващата стъпка. Имаме желание да намалим размера на топките, в момента обсъждаме това. Смятам, че по-малките топки биха намалили натоварването върху тялото. Ще видим какво ще излезе от тази дискусия", разкри световният №2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини