Пиронкова отстъпи на Полона Херцог в Бостад



20-07-2012 10:16 | Николай Драганов

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова загуби 1/4-финалния двубой на турнира с награден фонд $220 000 в Бостад (Швеция).

 

Пиронкова загуби от миналогодишната шампионка Полона Херцог с 2:1 сета (6-3, 5-7, 4-6). След чисти победи над Луцие Храдецка и Леся Цуренко, днес Цвети не успя да се справи и напуска надпреварата, след като допусна пълен обрат и множество възможности да се поздрави с нов успех в Швеция.

 

Цвети и нейната опонентка стартираха стабилно на начален удар и бързо стигнаха до 3-3, когато се появиха и първите колебания на сервис. Цвети успя да поведе, макар и не толкова лесно с 4-3, след което дочака своя миг, извоюва си 2 точки за пробив, но не успя да се възползва. Последва още една отразена точка от Херцог, като най-после при четвъртия си шанс, българката се възползва и поведе с 5-3. Сервирайки за първата част, Цвети не трепна и поведе в резултата.

Втората част започна подобно на първата, но този път Херцог изглеждаше все по-близо до пробив в подаването на Пиронкова. При 4-3 и сервис на Цвети, българката изостана 0-40, спаси първия геймбол, но при втория българката допусна двойна грешка и Херцог си спечели правото да сервира за втория сет при 5-3. Цвети не се предаде и свой ред стигна до две възможности за пробив. Херцог ги спаси, стигайки до равенство, но Пиронкова отново излезе с точка напред, като този път се възползва и успя да върне пробива, а след това го затвърди спокойно за 5-5. Херцог отново излезе напред, а първият сервис на Пиронкова съвсем се изгуби, което позволи на шампионката да пробие на 0, а с това и да изравни резултата в сетовете.

Умората си каза думата и в третата част броят на пробивите значително се увеличи. При равенство 2-2, Херцог поведе на свой сервис с 30-0, но допусна две непредизвикани грешки, а след това уинър на Пиронкова и откри точка за пробив, която след дълго разиграване се оказа с по-здрави нерви и успя да пробие, а след това и затвърди за 4-2. Словенката намали за 3-4, след което на свой ред се възползва от слабите изпълнения на Пиронкова от начален удар и двойната и грешка при 15-30 и със смач изравни резултата.

Още в следващия гейм българката стигна до преднина от 0-40, но не успя да се възползва от трите си точки за пробив, а след това и още една, за да позволи все пак на Херцог да спечели подаването си. При 0-30 за шампионката от миналата година в следващия гейм, мачът бе прекъснат заради дъжд.

Паузата изглеждаше помогнала на Цвети да се съвземе, като се стигна до 40-30 в нейна полза. Това обаче се оказа и последната точка на българката в турнира, която загуби подаването си, а с това и мача.

 

Пиронкова си тръгва със 70 точки за ранглистата, които ще я  изкачат с около пет места до №57 в света. Цвети ще почива няколко дни, преди да отпътува за Лондон, където на 28 юли ще започне участието си на Олимпийските игри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини