Янко Типсаревич е вторият финалист в Гщаад



21-07-2012 22:33 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в основната схема Янко Типсаревич стигна до финал на турнира в Гщаад, където днес българинът Григор Димитров отстъпи на Томаш Белучи в другия полуфинал.

 

Типсаравич, който само преди седмица игра за първи път на финал на турнир на червени кортове, а в последствие спечели и титлата в Щутгарт, днес се наложи над Пол-Анри Матио със 7-6(10), 6-3.

 

Типсаревич и Белучи се срещнаха само преди седмица в Щутгард, като съответно победител бе сърбинът. Бразилецът също има една победа над утрешния си опонент, като това ще бъде трета среща помежду им.

 

Томи Хаас и Хуан Монако пък ще спорят за трофея от турнира в Хамбург. 34-годишният германец успя да се наложи над намиращия се в отлична форма Марин Чилич, докато Монако записа впечатляващ успех над №1 в схемата Николас Алмагро с 3-6, 6-3, 6-4.

 

Именно аржентинецът загуби от Типсаревич финала в Щутгард, докато Хаас, който е бивш №2 в света дълго имаше здравословни проблеми, но изглежда се завръща към най-добрия си тенис, след като по-рано през година успя да триумфира на турнира в Хале.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини