ВИДЕО: Цветана Пиронкова: Обичам да играя в Лондон



25-07-2012 14:42 | Станко Димов

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова замина днес за Лондон, където ще участва на вторите си олимпийски игри. На аерогара „София” тя бе изпратена от президента на БФТ Стефан Цветков.

„Мисля че съм готова за Олимпиадата. Последните ми турнири бяха на червено, но няма да имам проблеми да се адаптирам към тревата. Няколко дни тренирах в Пловдив на корт, който е близък до тази настилка. Обичам да играя в Лондон и там се чувствам добре. Не искам да правя прогнози за представянето си на Игрите”, заяви Пиронкова пред медиите.

Тя отлетя заедно със своя баща и треньор Кирил. Цветана коментира, че би било чудесно да играят с Григор Димитров и в олимпийския турнир на смесени двойки, но дали това ще се случи зависело от решението за четирите „уайлд кард”.

„Ако трябва да направя сравнение с първата ми олимпиада в Пекин, то в Лондон разстоянията са много по-малки. А и пътят до там е чувствително по-кратък”, коментира още Цветана Пиронкова.

Българката, подобно на повечето тенисисти, няма да спи в олимпийското село, а в къща, близо до „Уимбълдън”. Тя нямала предпочитания за съперничка за жребия, който ще се тегли на 26 юли.

Пловдивчанката била съсредоточена върху своята игра и опонентката не била от значение. Олимпийският тенис турнир започва на 28 юли на кортовете на „Ол Инглънд клъб”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини