Звучен шамар за Кузнецова и Иванович



14-03-2010 10:53 | Станко Димов

Поставената под номер 1 в схемата Светлана Кузнецова отпадна още във втория кръг на силния турнир Индиън Уелс. Шампионската от Ролан Гарос за миналата година отстъпи с 4-6, 6-4, 1-6 на испанката Карла Суарес Наваро.

 

През цялия мач Кузнецова игра изключително нервно, като връх на безсилието и бе последният трети сет. Рускинята така и не успя да намери отговор за отлично организираната игра на нисичката иберийка, която след час и 56 минути на корта сътвори първата голяма сензация в схемата при жените.

 

"В момента се чувствам повече от щастлива. За мен това бе един от най-важните мачове в кариерата ми. Играх добре и се радвам, че намерих място в следващия кръг", сподели Наваро, която заема 42-о място в световната ранглиста.

 

От своя страна пък Кузнецова отпада за втора поредна година във втори кръг и се просто с надеждите си да вдигне 13-а купа от WTA.  В следващия кръг Суарес Наваро ще мери сили с унгарката Агнеш Шавай.

 

Напълно очаквано нов разочароващ мач записа бившата номер 1 Ана Иванович. Иначе симпатичната сръбкиня за пореден път показа, че се намира в дълбока творческа дупка и напусна Индиън Уелс още в началото. Ана допусна загуба с 2-6, 4-6 от Анастасия Севастова (Латвия).


Лесна победа записа белгийката Ким Клайстерс, която загуби само три гейма в мача си Барбора Захлалова - 6-1, 6-1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини