Колумбиец пак измъчи Федерер на старта



28-07-2012 19:40 | Станко Димов

Трудна победа в първия кръг на олимпийския тенис турнир в Лондон постигна световният №1 Роджър Федерер. Швейцарецът се наложи с 2:1 сета след 6:3, 5:7, 6:3 в отделните части над Алехандро Файа, като в големи периоди от мача бе сериозно затруден от своя колумбийски противник.

Подобно на мача между двамата на Уимбълдън през 2010-а година, когато Федерер осъществи обрат от 2:0 сета, днес Фала също измъчи максимално носителя на 17 титли от Големия шлем, който не крие, че мечтае за Олимпийско злато от Лондон.

Мачът започна много равностойно, преди при 4:3 Роджър да успее да нанесе своя удар, пробивайки, а след това и сервирайки успешно за първата част.

Вторият сет стартира по подобен начин, но в седмия гейм Федерер отново проби. При 5:3 в негова полза и сервир на Фала, колумбиецът спаси три мачбола, а веднага след това сензационно върна пробива и изравни резултата. Резултатът стана 6:5 в негова полза, и нещо повече - колумбиецът отново проби и изравни резултата в сетовете.

Роджър стартира третата част с пробив и преднина от 2:0, преди Фала отново да изненада публиката на "Уимбълдън" и да изравни резултата. При резултат 3:3 Федерер отново демонстрира класа и проби, като този път класата му си каза думата и пречупи ентусиазма на своя противник, който изгуби и последното си подаване, предавайки мача на Федерер.

Следващият съперник на световния №1 ще бъде Жулиен Бенето от Франция, който само преди месец също измъчи максимално швейцареца и го принуди да прави обрат от 2:0, като това бе и може би най-трудният мач на швейцареца на турнира. По-рано днес, Бенето отстрани Махаил Южни.

Текст: Николай Драганов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини