Цветана Пиронкова: Чувствам се горда и щастлива!



28-07-2012 19:49 | Станко Димов

Цветана Пиронкова очаквано бе повече от доволна след победата над Доминика Цибулкова на старта на Олимпийския турнир в Лондон. Това бе първи успех на Цвети над този съперник, а в понеделник българката ще се изправи срещу Флавия Пенета в спор за място в трети кръг в турнира на сингъл.

Освен всичко Цвети успя да вземе реванш за загубата от Цибулкова на Олимпийските игри в Пекин преди 4 години.

 „Да, определено има разлика между тези двата мача. Тогава бях доста по-неопитна и все пак тогава участвах за първи път на Олимпиада, доста по-ентусиазирана отколкото трябваше. Тук се чувствах доста спокойна и уверена, може би само в началото, докато вляза в час, тя успя да ме наеме, но съм щастлива от начина, по който играх и определено съм доволна“, сподели българката пред Gong.bg след края на мача.

 „Мисля, че успях да запазя едно постоянно ниво, постоянно я пристисках, играх с дълбоки топки. Силните удари даваха резултат, добър сервис и мисля, че и добре се придвижвах по корта, което също е много важно на трева”, анализира още Пиронкова.

Относно двубоя с Флавия Пенета, пловдивчанката заяви следното: „До момента нямам победа над нея, познавам играта й, чувствам се спокойна и уверена. Определено тук е друга атмосферата. Определено се чувствам много горда, че съм тук и много щастлива, разбира се”.

Кои са спортовете на Олимпиадата, които би следила и гледала на живо? „Колоезденето, леката атлетика са ми интересни, но засега нямам планове да ходя да гледам, защото за момента съм ангажирана“, признава Цвети.

„Къщата, в която съм настанена, е много близо тук, до кортовете. Майка ми ми готви, предимно българския ястия”, сподели с усмивка Пиронкова. Мачът бе изгледан на живо от родителите на пловдивчанката, които също са в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини