Националите до 12 години с историческо класиране на европейско



31-07-2012 17:02 | Станко Димов

Завърна се в България националният отбор по тенис за момчета до 12 години, който донесе историческото първо класиране на наш състав за финален кръг на европейско първенство в тази възрастова група. Тези шампионати се провеждат от 2007 година.

Българите бяха в състав Адриан Андреев, Симон-Антони Иванов и Данко Йорданов (от ляво на дясно на снимката). Капитанът на тима Александър Пенев разказа интересни подробности за квалификационния турнир, който завърши в неделя в Анкара, и за подготовката и съперниците за финалния кръг в Италия. Националите са сред осемте отбора, преодолели пресявките от общо 32-а състава.

„Със сигурност бяхме сред четирите най-добри отбора в Турция. Решителен беше мачът с Великобритания във втория кръг, когато спечелихме в 44-градусовате жега и повярвахме във възможностите си. Така че от психологическа гледна точка този двубой беше много важен. Победата ни даде самочувствие, да се противопоставим успешно и на най-силния отбор в квалификациите – този на Германия. Дори бяхме на крачка от успеха”, коментира 33-годишният Пенев пред официалния сайт на БФТ.

За полуфинала срещу Беларус специалистът смята, че голямата отговорност е изиграла лоша шега в началото и на двете срещи на единично, но бързите мерки са дали резултат.

„И в двата сингъла момчетата започнаха напрегнато, с брак в играта. Постепенно те се отърсиха от напрежението, на почивките възприеха напълно моите указания, успокоиха се и заиграха на високо ниво. Това доведе до победите на Иванов и Андреев, които ни класираха за финалите”, смята Александър Пенев.

„Още от първия ден на тренировъчния лагер преди квалификациите, на 22 юли, започнахме да работим върху отборната дисциплина и дух, което се оказа решаващо във важните моменти по време на двубоите в Турция. Благодаря на БФТ за предоставените условия за подготовка и подкрепата, оказана преди и по време на турнира”, каза още капитанът на България.

Националите ги очакват изключително силни съперници на финалите от 9 до 12 август в Алгеро, Италия,. За тях се класираха Чехия, Испания, Холандия, Италия, Румъния, Русия и Германия.

„Отиваме, за да се представим по най-добрия начин, макар да не сме поставяни сред фаворитите. Отново ще бъдем в състав Адриан Андреев, Симон-Антони Иванов и Данко Йорданов. Лагерът ни ще започне три дни преди заминаването ни за Апенините”, завърши Пенев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини