Новак Джокович възхитен от Лейтън Хюит



02-08-2012 11:56 | Станко Димов

В сряда Новак Джокович трябваше да покаже най-доброто от себе си, за да се класира за четвъртфинал на Олимпийския турнир на сингъл. Сърбинът осъществи пълен обрат в двубоя си срещу Лейтън Хюит, който пък показа, че все още има сили да победи и най-добрите в този спорт.

„Опитвах се да запазя максимална концентрация в моите сервис-геймове и да видя какво мога да направя, когато той сервира. А той наистина сервираше изключително ефективно, особено в началото на двубоя”, коментира Джокович.

„За мен Хюит показва най-добрия си тенис на трева. Изпитвам страхотен респект към него, той е голям боец. Той отново показа, че е тенисист, който обича големите турнири и големите двубои, особено когато играе за родината си. Всички сме виждали настроението в играта на Хюит, когато излезе на корта за Купа „Дейвис”. Той е страхотен състезател”, коментира още Джокович.

„Играх добре, по-добре, отколкото на Australian Open през януари. Мисля, че през по-голямата част от двубоя бях на топ ниво. Срещите в 2 от 3 сета са коренно различни от тези във формат 3 от 5”, каза от своя страна Хюит.

Иначе по-късно днес Джокович се изправя срещу Жо-Вилфред Цонга в спор за място на полуфинал. „Очертава се да бъде голям мач срещу Джокович, точно както и в предишните ми кръгове. Трябва да победя, не само заради мен, но и заради моята родина”, каза Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини