Трима българи на полуфинали на Devin Cup в София



03-08-2012 14:02 | Станко Димов

Двама български юноши и една девойка се класираха за полуфиналите на единично на международния турнир до 14 години Devin Cup, който е част от календара на Тенис Европа и се провежда на кортовете на ТК „Левски” в София.

Водачът в схемата Калоян Вълчев (на снимката) беше безапелационен срещу петия поставен Михаил Фоменко от Русия и спечели с 6:3, 6:0. Следващият съперник на варненеца е българин. Това е партньорът му на двойки и №13 в схемата Венцислав Калпачки, който отстрани шестия Йоан-Лука Видан (Румъния) с 6:3, 6:3.

Третият ни представител на четвъртфиналите Никола Георгиев отпадна след 1:6, 1:6 срещу втория поставен Александър Гушков от Русия. При девойките до полуфиналите стигна шестата поставена Изабел Николаева. Тя се наложи със 7:5, 6:3 над втората Анна Савченко, която представя Кипър.

Другата българка в тази фаза - №8 Зиновия Ванева, отстъпи на третата в схемата Наталия Попович от Сърбия с 1:6, 1:6.

На двойки също има българско участие в полуфиналите. До този етап стигнаха Венцислав Калпачки/Калоян Вълчев и Мартин Петров/Габриел Евтимов при юношите и Ивон Михалева/Изабел Николаева при девойките. Те играят по-късно днес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини