Федерер се изпоти здраво на стaрта на Индиън Уелс



15-03-2010 10:08 | Станко Димов

Световният номер 1 Роджър Федерер постигна трудна трисетова победа в първия си мач на Индиън Уелс. Швейцарецът трябваше здраво да се потруди, за да пречупи румънеца Виктор Ханеску с 6-3, 6-7, 6-1. Двубоят бе първи за Федерер след триумфа на Australian Open в края на януари.


Мачът започна според очакванията. Ранен пробив на ФедЕкспрес и безпроблемно завършване на сета след 30 минути игра. През втората част двамата си размениха по един пробив и вкараха сета в тайбрек, където Ханеску се наложи със 7-5 точки.

 

За повече обаче румънецът нямаше сили и в заключителната част капитулира след 1-6. Следващият съперник на Федерер е поставеният под номер 27 Маркос Багдатис.

 

"Много съм доволен от начина, по който играх. Не бях излизал на корта от доста време и като цяло се завърнах по добър начин. Въобще не сервирах по начина, по който исках, особено в най-важните моменти. Това ме затрудни максимално, но има и такива дни," обясни световният номер 1.

"Виктор се справи отлично, тъй като изоставаше през цялото време, но успя да намери ритъма си. В същото време аз не съумях да приключа по-бързо двубоя. Все пак в третия сет, всичко си дойде на мястото, тъй като бях много спокоен," разясни още швейцарецът.


Очаквана победа записа и Анди Родик. Американецът се справи в два сета с тайванеца Лу. Сензацията на вечерта при мъжете поднесе Джеймс Блейк, който пречупи предварително сочения за фаворит в мача Давид Ферер.


Надпреварата напусна и Давид Налбандян, който бе победен от австриеца Юрген Мелцер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини