Звездите отказаха участие от Rogers Cup в Торонто



03-08-2012 21:19 | Станко Димов

Голяма част от звездите в съвременния мъжки тенис отказаха участие от силния турнир Rogers Cup в Торонто, който е от категорията „Мастърс 1000”.

След като първи отказа си заяви Рафаел Надал, който все още се възстановява от контузия в коляното, участието си от турнира в Торонто оттеглиха Роджър Федерер, Давид Ферер, Николас Алмагро, Гаел Монфис, Фернандо Вердаско, Анди Родик, Станислас Вавринка, Райън Харисън и Хуан Карлос Фереро.

„Обичам Торонто и феновете в Канада, които винаги са ме приемали много топло. В Торонто се чувствам страхотно, но заради много турнири, които изиграх през последните седмици, имам нужда от малко почивка. Надявам се, че ще се завърна в Канада следващата година”, коментира Роджър Федерер, който се класира за финал на Олимпийския турнир в Лондон.

Федерер обяви, че ще се завърне на корта на турнира в Синсинати, който също е от „Мастърс 1000” категорията и започва веднага след края на този в Торонто.

Към днешна дата водач в схемата в Торонто е Новак Джокович, а след него като №2 е Анди Мъри. Напълно възможно е обаче някой от двамата (ако не и двамата) също да откажат участие в турнира!

В Торонто на корта ще видим най-добрия български тенисист Григор Димитров, който по всяка вероятност ще започне надпреварата от ситото на квалификациите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини