Азаренка с контузия, сдава първото място в света



11-08-2012 01:47 | Станко Димов

Поставената под №1 в основната схема Виктория Азаренка напусна силния турнир за жени „Роджърс Къп” заради контузия.

Азаренка, която започна надпреварата директно от втори кръг, прекрати участието си още в първия си двубоя с Тамира Пашек при резултат 3:3 гейма в първия сет.

По този начин 23-годишната състезателка стана поредната, която напуска турнира рано-рано заради контузия.

Отпадането на Азаренка може да й коства и първото място в ранглистата, тъй като родената в Беларус състезателка имаше да защитава полуфинал от миналата годината, което означава загуба на много точки.

Припомняме, че по-рано през седмицата участието си в Монреал отмени и Мария Шарапова, която се оплака от стомашен проблем.

"Надявам се, че контузията ми не е сериозна. Почувствах болка и реших да прекратя участието си. За мен най-важното нещо е да бъда здрава и готова за игра за US Open", коментира Азаренка.

Така първото място в света вече е в ръцете на Агниешка Радванска, която продължава в трети кръг в турнира. Полякинята, която миналата година също игра полуфинал, ще се изправи в следващия си двубой срещу Шанел Шийпърс (РЮА).

С победа в трети кръг се поздрави Петра Квитова, която се наложи с 6:1, 6:1 над Марион Бартоли. Следващата съперничка на чехкинята ще бъде определен от двубоя между Тамира Пашек и Карла Суарес Наваро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини