Рекордна пета титла за Роджър Федерер в Синсинати



19-08-2012 21:07 | Станко Димов

Роджър Федерер спечели турнира от „Мастърс 1000” сериите в Синсинати за рекорден пети път! На финала световният №1 се наложи с 6:0, 7:6 (7) над подгласника си в ранглистата Новак Джокович в двубой, който продължи час и 20 минути.

Любопитното, че през цялата среща Федерер сервира фантастично и не даде дори точка за пробив пред съперника си. Впрочем това важи не само за финалния двубой, но и за целия турнир, в който Федерер не загуби свой сервис гейм! Впечатляващо!

Началото бе повече от изненадващо. Федерер спечели първия сет с 6:0 след само 20 минути, като показа изключителна игра, особено при форхенд. Любопитното е, че това беше първи случай за 28 двубоя (82 сета) между Фед и Ноле, в който имаме сет с 6:0!

Джокович се събуди на корта в началото на втората част, с което върна и интригата. Сърбинът изглеждаше далеч по-добре на корта и не допусна пробив. От другата страна на корта Федерер продължи също да сервира фантастично и двамата логично доведоха нещата до тайбрек.

В него Федерер стигна до мачбол при 6:5, но сърбинът спечели двата си сервиса и на свой ред получи сетбол. Ноле обаче не успя да се справи с подаването на съперника и се стигна до 8:7 и втори мачбол за Федерер, при който №1 в света бе безупречен – гейм, сет, мач – Роджър Федерер!

Благодарение на триумфа Федерер вече е №1 по титли от турнира в Синсинати – 5. На втори място зад швейцареца е Матс Виландер с 4 успеха.

Нещо повече, световният №1 вече има 21 титли от турнири от „Мастърс 1000” категорията, с което се изравни на върха на класацията с Рафаел Надал.

За Новак Джокович пък това беше четвърти финал в Синсинати, а сърбинът регистрира 4-та загуба. В нито един от финалните сблъсъци Ноле не успя дори да вземе сет!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини