Потвърдено: Федерер ще бъде водач в схемата на US Open



21-08-2012 22:20 | Станко Димов

Световният №1 Роджър Федерер, който е 5-кратен шампион от US Open, ще бъде поставен под №1 в основната схема на турнира в Ню Йорк за рекорден шести път, обявиха официално организаторите. Федерер, който през лятото на Уимбълдън спечели своята 17-та титла от Големия шлем, ще има за подгласник в схемата шампиона от миналата година и 3-кратен финалист в турнира Новак Джокович.

№3 в схемата в Ню Йорк ще бъде олимпийският шампион Анди Мъри, който е финалист от турнира през 2008-ма година. №4 в схемата ще бъде Давид Ферер, който в отсъствието на Рафаел Надал е ракета №1 на Испания.

За поредна година организаторите погледнаха ранглистата на ATP, преди да обявят списъка с поставени те 32-ма състезатели, които са разпределени именно според позицията им в света към днешна дата.

Роджър Федерер има 6 титли от началото на сезона, в това число една от Големия шлем и 3 от „Мастърс 1000” сериите. Швейцарецът счупи и рекорда на Пийт Сампрас за най-много седмици на върха на ранглистата. До момента Федерер има 5 титли от „Флашинг Медоуз”, спечелени в периода 2004-2008, като по този начин дели първото място с Пийт Сампрас и Джими Конърс, които също са триумфирали 5 пъти в Ню Йорк.

Джон Иснър е най-високопоставеният американец в схемата - №9, следван от шампиона от 2003-та година Анди Родик (№20), Марди Фиш (№23) и Сам Куери (№27).

Жребият за основната схема на US Open ще бъде теглен в четвъртък, от 19:00 часа българско време. На церемонията ще присъстват шампионите от миналата година Новак Джокович и Саманта Стосър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини