Джон Иснър спаси 3 мачбола и защити титлата си в Уинстън-Салем



25-08-2012 22:55 | Станко Димов

Американецът Джон Иснър защити успешно титлата си от турнира в Уинстън-Салем, след като на финала спаси 3 мач-пойнта и победи втория в схемата Томаш Бердих с 3:6, 6:4, 7:6 (9).

Това е вторият случай в кариерата на 27-годишният Иснър, в който той успява да защити титлата си от даден турнир. Първият бе в началото на лятото на турнира на трева в Нюпорт (победи на финала Лейтън Хюит).

Томаш Бердих взе аванс в резултата тази вечер, след като спечели първия сет за 34 минути игра. Чехът успя да направи 2 пробива в подаването на Иснър, който от своя страна вкара едва 54% първи сервис.

През втората част обаче картината коренно се промени. Бердих допусна пробив още в първия си гейм, а от другата страна на корта Иснър значително подобри представянето си, като за целия сет загуби едва 5 точки на свой сервис.

Така се стигна до трети сет, а за да бъде драмата още по-голяма, в него имаше тайбрек. Бердих получи 3 шампионски точки – при 6:5, 7:6 и 9:8, но и в трите случая Иснър намери начин да се спаси. В крайна сметка американецът се наложи с 11:9 точки и взе трофея.

Това беше и първи случай в кариерата на Иснър, в който гиганта побеждава последователно двама играчи от Топ 10. Както е известно на полуфиналите американецът надви Жо-Вилфред Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини