Петра Квитова с втора титла в навечерието на US Open



26-08-2012 10:56 | Станко Димов

Петра Квитова затвърди страхотната форма, в която се намира в навечерието на US Open, като спечели втора титла за последните 3 седмици. Чехкинята триумфира на турнира в Ню Хейвън, като на финала победи седмата в схемата Мария Кириленко със 7:6 (9), 7:5.

Квитова, която преди 3 седмици спечели „Роджърс Къп” в Монреал, а преди два дни си гарантира първото място в US Open сериите, спаси сетбол в маратонския тайбрек на първия сет, а във втория навакса изоставане от 2:5 гейма, преди да обърне резултата в своя полза и да приключи двубоя в два сета.

„В тайбрека играх точка за точка, изобщо не мислих за резултата. Силите бяха много изравнени и се радвам, че успях да победя”, коментира Квитова след двубоя.

„През втория сет силите ми приключиха. По-скоро ходех по корта, отколкото да бягам. Направих много грешки и заслужено изоставах с 2:5. Какво направих тогава ли? Забрахим за тактики и удари, просто се опитвах да вкарвам топката в корта. След това резултатът стана 7:5 за мен, което малко ме изненада”, коментира щастливата шампионка.

„Бях изненадана, че загубих тайбрека. Последните 5, 6 пъти, когато играх тайбрек винаги печелех. Не бях губила в тайбрек от няколко месеца, може би половин година”, сподели от своя страна Кириленко.

„Имах своите шансове. Сервирах за сета, но не взех правилните решения на корта. След това във втория сет имах аванс от 5:2 гейма, но пак загубих. Има и такива дни”, каза още сексапилната рускиня.

3 седмици след края на Олимпийския турнир Квитова се намира в страхотна форма. Тя спечели своите осма и девета титла в Монреал и Ню Хейвън, а в седмицата между двата турнира игра полуфинал в Синсинати.

„Невероятно е, играх на 3 турнира поред, спечелих два от тях. Изиграх доста двубои и се чувствам спокойна на корта. Надявам се, че силните ми игри ще продължат и на US Open”, пожела си чехкинята.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини