Мъри победи, но не впечатли на старта на US Open



28-08-2012 00:41 | Станко Димов

Поставеният под №3 в основната схема Анди Мъри започна с чиста победа участието си в Откритото първенство на САЩ. В среща от първи кръг британецът се наложи с 6:2, 6:4, 6:1 над руснака Алекс Богомолов след малко повече от два часа игра на централния корт „Артър Аш”.

Въпреки на пръв поглед убедителната победа, Мъри далеч не игра впечатляващо и допусна голям брой грешки, в това число и 5 двойни.

Любопитното е, че двубоят започна с 4 поредни пробива – нещо нетипично за мач при мъжете. Все пак при 2:2 Мъри първи взе подаването си, като до края на сета не остави шанс на съперника си.

През втората част Богомолов първи проби, но в последствие Мъри изравни резултата и след 6:4 поведе с 2:0. Тук някъде и интригата свърши, тъй като в третия сет Богомолов отпадна физически и тотално се предаде.

Благодарение на успеха олимпийският шампион от Игрите в Лондон Анди Мъри се класира за втори кръг, където му предстои сблъсък с Иван Додиг. Хърватинът започна много убедително на US Open, като на старта отнесе с 6:0, 6:1, 6:2 японеца Хироки Мория.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини