Анди Мъри иска профсъюз на тенисистите



28-08-2012 17:48 | Мара Калчева

Шотландецът Анди Мъри изкоментира уклончиво възможния бойкот, който готвят играчите на Откритото первенство на Австралия следващата година. Тенисистите искат да разпределят помежду си повече от сегашните 20% приходи от турнирите на АТР.

„Да, струва ми се този въпрос се повдигна на нашата среща в петък. Но срещата не беше за бойкот. Вижте, в Австралия в началото на година дискутирахме много по-разгорещено.

Тогава се изказаха абсолютно всички. В този момент целият тур беше като един, той и сега е единен. След тази среща нещата с премиите от турнирите от Големия шлем мъничко се промени, но играчите искат още промени.

Не знам какво може да стане. Надявам се, че до бойкот няма да се стигне, защото това е най-лошото развитие на събитията и за двете страни. Нямам идея доколко вероятен е бойкотът. Не може просто така да не отидеш на турнир.

Трябва да се направят консултации с юристи, да създадем профсъюз, да отчетем различните сценарии. Сега сме твърде далеч от бойкот. Не зная и доколко сериозно тенисистите говорят за бойкот. Може би ситуацията ще се изясни в близките няколко месеца и тогава всичко ще ви кажа”, каза Мъри пред представителите на медиите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини