Родик: U2 не питат кога да тръгнат на турне, а ние искаме разрешение за всичко



Родик: U2 не питат кога да тръгнат на турне, а ние искаме разрешение за всичко
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-08-2012 16:40 | Мара Калчева

Бившият лидер в световната ранглиста Анди Родик се оплака от тиранията на АТР и ITF над тенисистите и коментира възможността за бойкот на Australian Open в началото на следващата година.

Основен проблем е ниският процент приходи от турнири, които си разпределят състезателите – мъже и жени. Той е едва 20%. На пресконференция след победата на американеца в първи кръг на US Open, той заяви:

„Не зная дали ще има бойкот. Ще приема решението на моите колеги. От години нещата стоят по един и същи начин. АТР и ITF са силните на този свят и печелят от това, че на нас, играчите, ни е трудно да се обединим зад обща кауза. Всичко това продължава вече 25 години.

"Например музикантите от U2 не искат разрешение от някой да тръгнат на турне, а на нас, тенисистите, ни се налага да молим за всичко. Лошото е , че тенисистите сме много, говорим на различни езици и преследваме различни цели. Струва ми се, че ние трябва да гледаме по-мащабно и да мислим какво ще е по-добре за всички в нашия спорт, а не само за това какъв рейтинг ще ни позволи да играем в Кицбюел, например. Лично мен такива дреболии малко ме интересуват.”

Думите на Родик са от официалния сайт на US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини