18-годишна сложи край на кариерата на Ким Клайстерс



30-08-2012 01:54 | Станко Димов

Една от големите легенди на женския тенис – Ким Клайстерс официално сложи край на кариерата си. Това се случи, след като белгийката претърпя загуба във втори кръг на любимия си турнир – US Open.

След много драматичен двубой, Клайстерс отстъпи с 6:7 (4), 6:7 (5) пред 18-годишната Лора Робсън (Великобритания). Срещата между се игра на централния корт „Артър Аш” и продължи повече от два часа, които се оказаха последни за Ким като професионална тенисистка. Както е известно още в началото на сезона Клайстерс обяви, че ще се оттегли след Откритото първенство на САЩ.

„Преди всичко искам да благодаря на публиката за подкрепата през всичките тези години. Една от големите ми мечти се сбъдна точно тук – в Ню Йорк, на точно този корт. Когато се върнах преди 3 години получих страхотно вдъхновени.

В Ню Йорк съм изиграла едни от най-великите си двубои. Точно затова избрах да се оттегля от тениса в този град. Нямам съмнения в решението ми”, коментира емоционалната Ким след последния си двубой.

„Днес Лора Робсън игра изключително. Борех се, направих каквото можах, но просто не беше достатъчно”, каза Ким.

"Много съм горда от всичко, което постигнах. Когато в началото на 2009-та година реших, че ще се върна на корта, бях категорична в решението си. Както съм категорична и сега. Не съжалявам за нищо. Сега спокойно мога да се оттегля към живота извън тениса”, сподели Клайстерс, която напусна „Артър Аш” под бурните аплаузи на изправената на крака публика.

„Няма съмнение – Ким е една от легендите на този спорт”, сподели от своя страна Матс Виландер. „Тя има забележителна кариера. Днес обаче ясно си лечеше, че не е готова за турнира. Липсва и игрова подготовка. Някои удари бяха добре насочени, но други попадаха далеч от целта. Това обаче вече няма значение. Клайстерс се оттегля и заслужава уважение”, сподели Виландер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини