Български финал на международния турнир в София



31-08-2012 14:19

Две български двойки момичета се класираха за финала на международния турнир по тенис до 12 години „Редута къп” който се провежда на кортовете на ТК „15:40” в София. Силното състезание е третото, което организира БФТ от календара на Тенис Европа в тази възрастова група през тази година.

България е домакин на общо 10 турнира международни състезания този сезон. Симона Борисова и Микаела Константинова (на снимката в розово) ще спорят за титлата срещу Михаела Гаджева и Гергана Топалова. На полуфиналите вчера Борисова и Константинова се наложиха над рускините Арсениева и Терновска след пълен обрат с 0:6, 6:1, 10-7. Гаджева и Топалова пък победиха сънародничките си Габриел Каратанчева и Елена Тодорова с 6:4, 6:4.

Ще има наш тенисист и на финала за двойки при момчетата. Ивайло Керемидчиев и Славчо Темелковски (Македония) надиграха на полуфиналите Адриан Андреев (крайният вдясно на снимката) и Бенямин Нив в оспорван двубой с 5:7, 7:6(2), 10-6.

За първото място Керемидчиев и Темелковски ще срещнат братята Иля и Кирил Снитари от Молдова. Керемедчиев е един от четиримата българи на четвъртфинал на единично в София. Той се изправя срещу държавния шампион до 12 години Адриан Андреев. Мартин Станчев ще играе в петък срещу Мартин Вондрак от Австрия, а Йордан Йовчев се изправя срещу Берке Коскун от Турция.

Ще има българка и на полуфинала на сингъл при момичетата. В единия четвъртфинал се срещат Михаела Константинова и Деря Яхе. Михаела Гаджева ще играе с Николина Дзунов от Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини