Федерер: За мен Анди Родик е шампион от Уимбълдън



31-08-2012 14:41 | Станко Димов

Битките между Рафаел Надал и Роджър Федерер са пословични, но за последните 10 години в мъжкия тенис има още едно съперничество, което е изпълнено със страст и спортен хъс. Това между Анди Родик и Роджър Федерер. Макар швейцарецът да има смазваща преднина в двубоите между тях, Федерер никога не е криел огромното си възхищение спрямо бившия №1 в света. Както е известно навръх 30-ия си рожден ден Родик обяви, че US Open ще бъде неговият последен турнир.

„Видях се с Анди час преди да съобщи решението си пред медиите. Той ми каза, че приключва след US Open, беше усмихнат и мисля, че е щастлив от това решение. Аз останах шокиран”, коментира Федерер.

„Ще бъде странно да не го виждам по турнирите. Свикнал съм през последните 10 години той да е навсякъде – в Австралия, Европа, Америка...Анди обаче си знае най-добре. Той е велик тенисист и един от най-добрите посланици на този спорт по света.

Освен това Родик направи много за американския тенис, надявам се всичко го оценявате. Той имаше изключително трудна задача – да наследи легенди като Конърс, Сампрас, Агаси и още много други американски играчи. Анди се справи отлично”, коментира Федерер.

„Надявам се вие (обръща се към публиката на US Open) ще дадете страхотна подкрепа към Родик в двубоя му с Томич. Анди я заслужава! На корта трябва да няма нито едно свободно място. Надявам се Родик да направи най-силния си US Open”, каза още Фед.

„Анди е голям шампион, ще ми липсва. С него имаме паметни двубои. Особено финалите на Уимбълдън – никога няма да забравя тези мачове. В моите очи Родик е шампион от Уимбълдън, той е печелил турнира”, коментира Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини