Анди Мъри ще играе „умно” срещу Бердих



07-09-2012 16:16 | Станко Димов

Анди Мъри сподели, че трябва да бъде „умен”, ако иска да победи Томаш Бердих и да се класира на финал на US Open. Както е известно двамата се изправят в събота в полуфинален сблъсък в турнира, а при успех Мъри ще спори на финал в Ню Йорк за втори път в кариерата си.

„Той е играч, който удря изключително добре топката. Когато си срещу него трябва да играеш разнообразно, а не просто да му даваш топката по един и същи начин всеки път. Така си обречен на неуспех. Трябва да играеш умно срещу него”, коментира Мъри, който имаше сериозни проблеми на четвъртфиналите срещу Чилич, след като изоставаше със сет и 1:5 гейма във втората част, преди да направи фамозен обрат в двубоя. В същото време пък Бердих изкара от играта не кого да е, а световния №1 Роджър Федерер.

„Бердих е много енергичен. Понякога, дори когато играеш агресивно срещу него, той може да обърне разиграването само с един удар. Наистина притежава огромна сила. Роджър в никакъв случай не игра слабо срещу Бердих, беше и разнообразен, но Томаш намери начин да победи”, коментира още олимпийският шампион.

„Тенисът е такъв спорт, че няма как да знаеш какво ще се случи в следващия ден, или в по-следващия. Моята най-голяма цел е да изляза на корта и да покажа всичко от себе си от първата до последната точка. Не мога да си позволя да започна двубоя както срещу Чилич. Ако играя добре, ако се раздам напълно, то тогава дори и да загубя ще напусна корта с усмивка”, увери Мъри.

„Мисля, че играта ми се подобри значително след назначаването на Иван Лендъл. Играя по-добре, особено в големите точки и важните моменти”, каза още Мъри.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини