Серина прегази и Ерани, пак е на финал на US Open



08-09-2012 02:00 | Станко Димов

Серина Уилямс и Виктория Азаренка ще спорят за трофея от последния за сезона турнир от Големия шлем – US Open. Сблъсъкът между №4 и №1 в света стана факт, след като Уилямс прегази с 6:1, 6:2 италианката Сара Ерани.

„Всеки път, когато играя в Ню Йорк изпитвам огромно удоволствие. Обичам да играя пред тази публика”, сподели Серина в интервюто на корта.

„Щастлива съм, достигна до финал. Много съм развълнувана и очаквам с нетърпение финала. Ще бъде страхотен двубой, защото Виктория е много силна тенисистка”, каза още американката.

За радост на повечето от посетители на централния корт „Артър Аш” и за съжаление на милиони пред малкия екран, интрига във втория полуфинал нямаше.

Серина Уилямс показа изключително агресивната си и смазваща игра, с която буквално не остави шанс за реакция на иначе техничната и повратлива италианка.  Двубоят между двете продължи малко повече от  час!

Благодарение на успеха Уилямс за втора поредна година ще играе на финал на „домашния” турнир от Големия шлем. Миналият сезон малко изненадващо трофеят се изплъзна от ръцете на тъмнокожата американка и отиде на сметката на Саманта Стосър, която направи мача на живота си.

За Сара Ерани остава утехата, че безспорно прави най-силния сезон в кариерата си. Освен 4-те титли на сингъл, всичките спечелени на клей, италианката има записан и финал на „Ролан Гарос”.

Освен това загубата тази вечер далеч не слага край на участието на Ерани в US Open. Както е известно италианката се класира за финал в турнира на двойки, където заедно с партньорката си и добра приятелка Роберта Винчи ще спори за титлата.

Серина Уилямс пък вече ще трябва да се концентрира изцяло върху съперничката си във финала Виктория Азаренка. До момента двете имат 10 двубоя, в които американката води с 9:1 победи (3:0 този сезон).

Финалът в Ню Йорк ще бъде шести в кариерата на американката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини