Азаренка: Наистина боли след такъв мач



10-09-2012 16:33 | Станко Димов

Виктория Азаренка бе само на 2 точки от това да стане шампионка на US Open. Във финала срещу Серина Уилямс Вика водеше с 5:3 в решителния трети сет, но така и не успя да довърши съперничката си, която пък от своя страна записа изключителен финален спринт и се наложи с 5:7.

Очаквано след подобна драма Азаренка бе разочарована, но също така и щастлива от постигнатото в Ню Йорк. Ето и част от най-интересните моменти от пресконференцията на Вика след финала:

„Получи се страхотен мач. Бях много близо до трофея и ме боли, че не успях да го спечеля. Наистина бях много, много близо. Дали можех да довърша двубоя в моя полза? Вероятно да. Но какво значение има, след като не успях. Представих се отлично в турнира и можех да стана дори шампион, но за жалост това не се случи. Дали боли – да, боли!”, сподели Азаренка.

„В края знаех, че нямам право на грешен удар. Всяка точка бе изключително важна. Опитвах се да вкарам топката в максимална близост до линията, но не винаги се получаваше. Никак не е лесно да играеш срещу Серина. Опитвам се да си вадя поуки от двубоите с нея и всеки следващ път да играя по-добре срещу нея.

Няма съмнение, че самото ми достигане до финал в турнир от Големия шлем е страхотно постижение. Чувствам се горда със себе си. Може би точно в този момент не мога да осъзная какво съм постигнала, защото болката от загубата е жива. Но след няколко дни, когато се прибера у дома, ще бъда по-щастлива. Може би ми трябва малко време да осмисля нещата. Все пак стоя пред вас като финалистка от US Open”, коментира Азаренка.

„Всеки двубой в турнирите от Големия шлем е много важен. Няма значение дали е първи кръг или полуфинал. Но финалът е съвсем друга материя. Когато си извървял целия път и си само на двубой от трофея, атмосферата, усещането е различно.

"Знаеш, че трябва да играеш на върха на възможностите си, да покажеш най-доброто от себе си. Няма връщане назад, това е последният мач. Адреналинът е на максимум. Тази година играх два финала в Шлема, не съм толкова зле, нали?”.

В заключение Азаренка каза и няколко думи за Серина Уилямс. „Ако погледнете моята и нейната игра ще забележите една голяма разлика – началният удар. Разбира се, Серина притежава отличен сервис, прави доста асове, което е много важно. Освен това тя е най-силната състезателка от психологическа гледна точка. Никога не се предава. Тя знае как да играе във всеки един момент. Аз – не”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини