Диа Евтимова: Доволна съм от играта си на US Open



11-09-2012 15:40 | Искрен Минчев

Диа Евтимова е родена на 30 април 1987 година. В момента тя е трета ракета България и заема 195-о място в световната ранглиста. Достигала е до №145 на 31 октомври 2011 година. От няколко дни Евтимова е в София и тренира на БНТЦ „Карлсберг”.


Диа, записа най-доброто си представяне в Големия шлем на US Open. Можеше ли да влезеш в основната схема в Ню Йорк?

- Да, обективно погледнато Олга Пучкова, която ме отстрани в последния кръг на квалификациите, нямаше с какво да ме изненада. Но късно заиграх на ниво и беше трудно да наваксам от 0:6 и 1:4. Иначе с рускинята бяхме тренирали заедно два дни по-рано. Тя играе доста меко и пасивно, но късно натиснах Пучкова и не успях да направя обрата. Но като цяло съм доволна от играта си на Откритото първенство на Съединените щати.

Какво ти предстои до края на сезона?
- В момента се готвя на кортовете на БНТЦ, където условията са чудесни. Благодаря на Българската федерация по тенис за предоставената възможност. Тази седмица играя на турнира на ТК „Левски”, а следващата – в Добрич. Мисля че тези състезания са много подходящи за мен. Преди това играх в Местре, Италия, на шамот, така че реших да продължа на тази настилка. Миналата година по това време спечелих турнира в Загреб, който беше с награден фонд 50 000 долара (плюс гостоприемство). Тази година той не е в календара на ITF, така че ще трябва да защитавам спечелените точки в София и Добрич.

Четвърта си в схемата в София и започваш срещу Ралука Олару. Играла ли си срещу нея?
- Не, никога. Но по време на Откритото първенство на Съединените щати имахме съвместна тренировка с румънката и смятам, че съм наясно с нейния стил. Няма да е лесен мач в сряда.

Планираш ли участие в турнири на WTA?
- Да, след състезанията в България, ще играя в зала и смятам да се запиша на турнирите в Линц и Люксембург. Има вариант да участвам и в Москва.

Предстои най-големият тенис турнир в България. Ще присъстваш ли?
- Тази година – най-вероятно като зрител. Не съм си заслужила мястото сред осемте на Турнира на шампионките. Имам време да спечеля турнир от категория „Интернешънъл”, но по-вероятно е да се преборя за участие по право в София догодина. Надявам се да успея. Очаквам пълна „Арена Армеец”, все пак у нас ще дойдат много силни тенисистки, Цвети Пиронкова също ще играе, което също ще създаде голям интерес към турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини