Джокович приветства Мъри в клуба на шампионите



Джокович приветства Мъри в клуба на шампионите
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-09-2012 17:49 | Станко Димов

Новак Джокович отдаде заслуженото на Анди Мъри и спечелената историческа първа титла от Големия шлем.

Както е известно в понеделник вечер шотландецът, който е със само 7 дни по-голям от Джокович, надви сърбина на финала на US Open и след 4 загубени финала, най-после взе първия си голям трофей. След срещата Джокович бе тъжен за загубата си, но в същото време и щастлив за новия шампион.

„Имах много силен съперник днес. Той (Анди Мъри) заслужаваше да спечели титла от Големия шлем повече от всеки друг. Сигурен съм в това, защото той от доста години е топ играч.

"Беше толкова близо до успеха, игра на 4 финала. Сега той го направи и аз искам да го поздравя за успеха. Определено се радвам за него”, каза Джокович.

„Анди притежава всички необходими качества, той има талант. Освен това е изцяло отдаден на тениса, той е истински професионалист. Резултатите му през последните години го доказват”, каза още Джокович.

„Разбира се, че съм разочарован от загубата. В същото време обаче не съжалявам за нищо, защото наистина се борих много. Дадох всичко от себе си, наваксах изоставане от 2 сета, но накрая просто Мъри бе по-добър от мен”, призна сърбинът.

Джокович добави също, че една от целите му до края на сезона е да се върне на първото място в света, което загуби след Уимбълдън. Преди всичко обаче сърбинът ще се отдаде на пълна почивка в следващите дни, които ще използва за среща със семейство и приятели.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини