Още един бивш №1 обяви отказването си от тениса!



12-09-2012 16:16 | Станко Димов

Още един бивш №1 в световния мъжки тенис обяви, че ще се оттегли от професионалния спорт. Става въпрос за Хуан Карлос Фереро.

Испанецът призна, че ще излезе на корта за последно на турнира във Валенсия, който се провежда през октомври и на който Фереро е организатор. След надпреварата 32 годишния испанец няма да играе повече тенис.

Хуан Карлос Фереро достига до първото място в света през 2003-та година, която е и неговата най-силна в кариерата. През въпросния сезон испанецът печели „Ролан Гарос” и играе на финал на US Open, където губи от друг бивш №1, отказал се току-що – Анди Родик.

През въпросната година освен „Ролан Гарос” Фереро печели турнирите във Валенсия и Монте Карло („Мастърс 1000”) – все на клей настилка. Губи на финалите в Банкок, Сидни и US Open – все на твърда настилка.

До момента в кариерата си бившият №1 Хуан Карлос Фереро има 15 титли – 2 на твърда настилка и 13 на клей. Освен това испанецът има и 18 загубени финала. Последната титла на Фереро е от сезон 2011 и е от турнира в Щутгарт.

Турнирът във Валенсия, който ще бъде последен в кариерата на Хуан Карлос Фереро, започва на 21 октомври, провежда се на твърда настилка и е от АТР 500 категорията. Миналата година шампион стана Марсел Гранойерс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини