Турнирът Nike Junior Tour започна на 7 корта



13-09-2012 17:08 | Станко Димов

При голям интерес започна Nike Junior Tour, турнир за тенисисти до 14 и до 12 години. Днес квалификациите се проведоха на седем корта на Българския национален тенис център „Карлсберг”.

Практически всички най-добри наши състезатели в тези възрасти са заявили участие в проявата, в която за втора поредна година е включена България. Над 140 са записаните тенисисти. Турнирът се провежда в 35 държави този сезон.

Водачи при 14-годишните са спечелилите редица международни турнири Калоян Вълчев и Изабел Николаева. При 12-годишните първи в схемите са победилият в четири състезания от календара на Тенис Европа Адриан Андреев и Микаела Константинова.

Шампионите от турнира в София в четирите категории се класират за участие във финалния мастърс на веригата “Nike Junior Tour International Master”, който ще се проведе през декември в Порт Сейнт Луси, щата Флорида.

Инициативата стартира през 1997 година и в различните турнири са вземали участие имена като Рафаел Надал, Хуан Мартин дел Потро, Робин Сьодерлинг, Томаш Бердих, Шахар Пеер и още много други.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини