От WTA очакват тенис-шоу в София



19-09-2012 13:39 | Станко Димов

Mалко повече от 5 седмици остават до началото на голямото тенис-шоу в София – „Турнирът на шампионките”. Именно заключителната надпревара от календара на WTA и новостите, свързани с нея, станаха повод БФТ да даде специална пресконференция.

На срещата с медиите, освен главата на родната федерация Стефан Цветков, който е и директор на „Турнира на шампионките”, присъства и Фабрис Шуке, супервайзeр на надпреварата.

„Времето минава, а работата става все по-напрегната за нас. От WTA обаче ни помагат с ресурсите и екипите си във Флорида и Лондон”, коментира Стефан Цветков, който изказа благодарност към Гранд Хотел София, който е сред партньорите на „Турнира на шампионките”.

Думата взе и скъпият гост – супервайзeрът Фабрис Шуке. „2012-та е сред най-вълнуващите години за женския тенис. Бяха записани някои страхотни постижения, като кариерния шлем на Мария Шарапова, златният шлем на Серина Уилямс, ожесточената битка за първото място в ранглистата, финала на US Open и други. Няма как да не сме доволни след такъв сезон”, започна Шуке.

„Турнирът на шампионките” в вълнуваща надпревара както за WTA, така и за град като София. Още когато преди време разглеждахме кандидатурите и видяхме тази на София решихме, че това е точното място за провеждането на надпреварата.

Причините за това са няколко. На първо място историята на тениса във вашата страна и успехите на сестри Малееви, а през последните години и на Цветана Пиронкова. Освен това имате отлична нова зала – „Арена Армеец”, която отговаря на всички условия за провеждането на турнир от този ранг.

Наскоро разговарях с Пиронкова и мога да ви уверя, че тя очаква с голямо нетърпение турнира и възможността да играе пред родна публика”, разкри Шуке.

„Вълнуваме се, че ще можем да завършим годината точно в София. Надяваме се „Турнира на шампионките” да се превърне в един чудесен завършек на сезона и в линк към следващия, в който WTA чества юбилей. Мога да разкрия, че догодина ще бъдат раздадени над $100 милиона в наградни фондове”, завърши Шуке. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини